de spirituelle fordelene med klarsalvie

For femten hundre år siden profeterte Padmasambhava, den indiske mystikeren som brakte buddhismen til Tibet, om de utfordrende vanskelighetene som ville ramme samfunnet under Kali Yuga.

Blant de mange treffsikre spådommene han kom med i denne mørke tidsalderen, var at folk ikke ville kunne sove.

Den tiden er forbi da stjernene, månen og leirbålet var de eneste lysene om natten. Når de eneste lydene er regn, bekker, prærieulver og nattfugler.

Nå blander vibrasjonene fra bylyder og elektromagnetiske felt seg med overstimulerte nerver og ustabilt blodsukker for å skape forstyrrende drømmer og dårlig søvnkvalitet.

Hvilke helbredende egenskaper har eteriske oljer fra Salvia Sclarea? – Åndelige fordeler med Clary Sage

En epidemi av søvnløshet og tilhørende symptomer på depresjon og angst rammer en stor andel av befolkningen, og millioner av mennesker er avhengige av giftige medisiner for å behandle disse problemene.

Fra stillheten i de høye fjellene ved Middelhavet kommer en plante med vakre lavendelrosa blomster som ligner hjerteformede svaner, og som tilbyr sin aromatiske olje som motgift mot utmattelseslidelser.

Clary salvie (Salvia sclarea) har fått sitt latinske navn fra ordet clarus, som betyr “klar”. Urten ble en gang kalt “Clear Eye”, fordi en slimete vask laget av frøene ble brukt til å rense og lysne øynene.

Nå kan vi tenke på den eteriske oljen fra denne urten som en olje som gir oss klare øyne når vi våkner etter en fredelig søvn og rolige drømmer.

Clary salvie må ikke forveksles med sine slektninger fra ørkenene i sørvest.

De fleste salvier, som for eksempel hvit salvie, som brukes til seremoniell røkelse og smudging, virker stimulerende og energigivende, mens clary salvie virker beroligende, krampeløsende og avslappende.

De åndelige fordelene og effektene til clary salvie kan forstås ved å se på den noe uvanlige kjemiske sammensetningen: Sammen med lavendel er den en av få eteriske oljer med en høy andel estere – milde bioaktive molekyler med betennelsesdempende, hormonbalanserende og nervesystemet gjenopprettende egenskaper.

Den kjemiske likheten med lavendel gjør disse to oljene til en utmerket terapeutisk kombinasjon.

Eterisk olje av muskatellersalvie er en fargeløs til blekgul væske med en unik aroma. Den er søt og urteaktig, myk med en bittersøt undertone.

Den har en utholdenhet som parfymører beskriver som tobakksaktig, balsamisk eller teaktig. Duften har også blitt sammenlignet med bergrose og marokkansk kamille.

Muskatellersalvie har en svært karakteristisk og umiskjennelig aroma, men det vil være vanskelig for andre enn en trent “nese” å beskrive dens vinaktige kompleksitet i flere lag.

For den som våkner med klare øyne etter en natt med forfriskende søvn og helbredende drømmer, er det duften av tilfredshet.

Spiritual benefits of clary sage bottle

Clary salvie elsker å vokse i solskinnet, men ironisk nok virker den også helbredende i de mørke dypene av vårt ubevisste sinn.

Den mystiske duften går forbi de vanemessige tankene som får oss til å vende og dreie oss når vi burde sove, og fra puten strømmer den inn i hjernens skjulte avkroker og fremmer dyp søvn og livlige drømmer.

Selv om fargerike drømmer kan fylle den indre nattehimmelen, våkner vi uthvilt og med fornyet energi.

Ånden vår finner forfriskning i den astrale frihetens lek, hinsides denne verdens begrensende bekymringer. Vitenskapen bekrefter nå det folk har visst om de åndelige fordelene med salvie i århundrer.

En fersk studie utført av sykepleieavdelingen ved et koreansk universitet viste at atmosfærisk spredning av salvie og lavendel hjalp sykepleierstudenter med å redusere angst og stress.

Konklusjonen i studien: “Aroma-inhalasjon kan være en svært effektiv metode for stressmestring.”

I rapporten heter det videre: “Sykepleielærere bør spille en viktig rolle når det gjelder å bidra til sykepleierstudentenes fysiske og psykiske helse ved å hjelpe dem til å bli bedre kjent med stressmestring og effektivt lindre stress ved hjelp av eteriske oljer.”

Tenk deg de positive effektene i hele samfunnet hvis stressreduserende dufter som muskatellersalvie ikke bare ble brukt i sporadiske medisinske studier, men på alle skoler, sykehjem og kontorer.

Hvis du er en av de mange som opplever at du blir stadig mer sensitiv og lettere overveldes av stressende situasjoner, kan du drysse noen dråper muskatolje i badekaret og på puten før du skal sove; det er en anerkjent tonic som øker den fysiske og psykiske styrken.

Ved å løsne opp spenninger og styrke vitaliteten gir den økt selvtillit, lindrer tretthet, beroliger angst og panikk og motvirker depresjon. Tilsett en liten mengde i en diffusor for å berolige hyperaktive barn.

Hva er vel mer verdifullt i en tid preget av mental uro enn en essens som gir euforisk oppstemthet og samtidig ro og balanse i følelsene?

David Crow er grunnleggeren av Floracopeia Aromatic Treasures. Månedens utvalgte olje og mange andre førsteklasses, naturlig og ansvarlig høstede eteriske oljer er tilgjengelige på floracopeia.com

Ressurser :

Merk: Clary Sage er en kraftig eterisk olje og brukes noen ganger av jordmødre for å øke sammentrekningene under fødselen og for å hjelpe morkaken ut. I et tidligere svangerskap kan den derfor sette i gang for tidlige fødsler.